Finn fram i turområder i Midt-Telemark på mobilen

Ta med det digitale turkartet til Bø Turlag og Gvarv Turlag ut i marka på mobilen din – med helt ferske kart (merka sti, umerka sti og traktorvei). Da blir du «lommekjent» i turområdene til de to turlagene og finner fram med mobilen. GPS-punktet i kartet viser hvor du er.

Turkart for Midt-Telemark

Åpne turkartet direkte i en nettleser på mobilen

  1. Naviger til denne sida på mobilen din og klikk på lenka: Åpne kartet.
  2. Eller pek med fotoaparatet til mobilen på QR-koden helt til høyre.

Naviger med GPS

Verktøyknappen til høyre finner posisjonen din på kartet der du står – hver gang du trykker på verktøyknappen. Trykk gjerne flere ganger for å oppnå nøyaktigheten til telefonen din som er: 5m (10m).
Verktøyknappen finner du i kartvinduet oppe til venstre.

GPS virker ikke

Kartet er ikke en frittstående app, men åpnes rett i nettleseren på mobilen. GPS’n virker bare hvis PERSONVERN innstillingen til nettlesaren tillater dette. Slik bestemmer du personvern til Stedtjenester/Posisjon:

  • iPhone telefon: Slå opp på: Innstillinger | Personvern | Stedstjenester.
    Slå på Stedstjeneste og slå på for Safari nettleser: «Når appen er i bruk» (hvis det er Safari nettleser du bruker)
  • Android telefon: Slå opp på: Innstillinger | Apper | Samsung Internett | Tillatelser | Posisjon.
    Slå på: «Bare tillat når appen er i bruk». (hvis det er Samsung Internett nettleser du bruker)

Ny kartlegging av stier og traktorveier

Ny kartlegging av merka og umerka sti og traktorveg i 2020 og 2021

Alle merka og umerka stier og traktorveier er kartlagt på nytt i 2020 og 2021 innenfor 7 av turområdene til turlagene. De stiene som ikke lenger eksisterer eller ligger feil i marka, er fjernet fra kartet. Og mange nye er lagt inn. Lifjell turområde (Bø-sida av Lifjell) blir kartlagt i 2022. En del viktige nærturområder nede i lavlandet blir kontrollert i marka i 2022.

Kartet  til høyre (klikk på kartbildet) viser de områdene som er kontrollert i marka. De er markert med lilla områdeavgrensing på kartet. Klikk på kartet og du ser kartleggingsår. Zoom inn i kartet med «+» verktøyet 3 ganger (se øverst til venstre i skjermbildet). Da får du etter hvert også se alle stiene og traktorveiene som er kontrollert i marka..
Se på kartet.

Vi samarbeider med Kartverket slik at stiene og traktorveiene blir overført til nasjonale kartdatabaser, og etter hvert blir tilgjengelig for alle som utvikler kart i apper og på trykte papirkart.

Våre stier finner du også på andre apper

Det er mange ulike apper å velge mellom.

  • Norgeskart Friluftsliv er et godt alternativ.
  • På appen UT.NO  finner du alle merka stier til de to turlaga.

Umerka sti og traktorveg er mangelfull og delvis utdatert på trykte turkart og apper Mange apper viser ikke detaljkart, men kun overiktskart, siden de er gratis og fritt tilgjengelig fra nasjonale kartdatabaser. Våre digitale kart inneholder derimot alle detaljer i umerka stier og traktorveier innenfor de områdene som er nykartlagt. Se «Ny kartlegging av stier og traktorvei.